Altatás

A vizsgálatok mindig altatásban történnek. A megfelelő minőségű képalkotás elengedhetetlen feltétele, hogy a betegek végig, a vizsgálat teljes ideje alatt mozdulatlanul, ugyanabban a pozícióban feküdjenek.

Kutyáknál, macskáknál ez altatás nélkül nem, vagy csak igen hosszú tréning után valósítható meg. Természetesen minden altatás, így egy felületesebb, MR-vizsgálathoz való altatás is jár kockázattal.

Mi arra törekszünk – gyógyszerválasztásal, altatási technika megfelelő megválasztásával és szakembergárdánkkal -, hogy az altatási kockázat a lehető legkisebb legyen. Minden altatást altatóorvos végez. Minden állat átesik altatás előtti betegvizsgálaton. Minden állatot intubálunk – légcsőtubust helyezünk légcsövébe -, minden állatot altatógázzal altatunk (inhalációs narkózis), és minden állat mellett ott áll az altatóorvos az MR-vizsgálat teljes ideje alatt. Ilyen szoros felügyelet mellett a legyengült, öreg betegek is kellően nagy biztonsággal altathatóak.

Természetesen az altatás előtt kedvencének koplalnia kell. 6 órával a vizsgálat előtt már nem ehet, és 4 órával előtte már nem is ihat. Ha rendelkezik az MR-vizsgálat előtt elvégzett egyéb vizsgálatok leleteivel (vérlabor, szív UH), akkor azokat kérjük, hozza magával.